אודות סבא ג'בטו

הסיפור מאחורי המקום הכי מיוחד שתפגשו

סלבדור דאלי אמר שכל החיים אמרו לו שהוא גאון ולכן בסוף הוא פשוט הפך לכזה. סבא ג'בטו הוקם על ידי יזם צעיר שאהבתו הגדולה, שהפכה בהמשך למפעל חייו היא אומנות המטבח, והעיצוב השונה והלא שגרתי.

בתמימות מוחלטת, על גבול הטיפשות, שכר הבעלים חנות קטנה בתוך פסאג' אפרורי ועזוב בבאר שבע, ובכך התחיל את דרכו הקולינארית בבירת המדבר, כשמלווים אותו רק עובדת אחת וטבח אחד בעודם רוקחים יחדיו את התפריט.

תוך מספר ימים, ובאופן בלתי צפוי, מת איש המטבח ששכר הבעלים, ובעלי סבא ג'בטו נשאר לבד, חסר ניסיון וידע עסקי בסיסי, כאשר מבוקר עד לילה עובדים הוא ועובדת אחת, לבדם, במטבח, במלצרות ובהכנת סנדוויצ'ים.

כמובן שבמקביל הוא המשיך לרקוח ולהמציא את התפריט שלימים יחשב לאחד התפריטים הלא קונבנציונאליים והיותר ייחודיים שנכתבו לא רק בבאר שבע אלא גם בארץ כולה.

למרות הקשיים הרבים, התמימות העסקית וחוסר הבקיאות הכללית בעולם המסעדנות הגדול, עלה סבא ג'בטו וצמח אחרי שנים של התמדה עיקשת ורכש מעגל לקוחות נאמן מכל רחבי הארץ, אשר פקד ועודנו פוקד את המקום.

הסיפור של סבא ג'בטו הוא מקרה קלאסי שמתאר כיצד ניתן להביא לידי ביטוי את העוצמה באנרגיה המתמשכת והבלתי נגמרת החבויה באופן גלוי, באהבת הכנת האוכל, הפינוק והשירות ובאהבת היצירה הלא קונבנציונאלית המאפיינת כל כך את המקום.

מסעדת סבא ג'בטו מדורגת בין המקומות הראשונים באתרים המובילים בעולם. מסעדה שנבנתה במשך 14 שנה ואשר קליפת העיצוב הוויזואלית שבה, שנבנתה במו ידיו וידיהם של עובדי המקום, הינה אוסף של פריטים ממוחזרים, שנאספו ע"י בעלי המקום במרוצת השנים.

מרכיבי המנות נבחרים בקפדנות קיצונית, ואילו אופן ההכנה של כל מנה ומנה עובר תהליך בחינה קפדני וקיצוני ביותר אשר מביא את המנה לקריטריונים אנרגטיים של אמא שמבשלת באהבה ויוצרת אוכל ביתי מדהים.

מחכים לכם לקחת חלק בחוויה שלנו…

יש לכם משהו להגיד לנו? נשמח לשמוע!